Despre noi

Colegiul Economic Klebelsberg Kuno a fost infiintat la sfarsitul anului 2009. Scopul acestuia este sa ofere posibilitatea extinderii acelei activitati profesionale care se desfasoara in cadrul universitatii si posibilitatea consolidarii unei comunitati deschise, receptive la problemele economice-sociale, a caror membrii, parasind bancile universitatii si gasindu-se pe piata muncii, se vor descurca mult mai usor datorita cunostiintelor si aptitudinilor competitive si utile pe care le-au dobandit. Colegiul este menit sa ofere posibilitatea acumularii acestor cunostiinte si dobandirii acestor competente. Pe langa acestea organizam cursuri de formare specializate in domeniul turismului, excursii tematice, specializate si oferim posibilitatea cunoasterii unor oameni de afaceri de succes din domeniul turismului.

Colegiul Klebelsberg Kuno are la baza trei piloni: profesionalism, comunitate si sensibilitate sociala.

PROFESIONALISM

Viata de colegiu inseamna viata profesionala, cele mai importante componente ale acesteia sunt organizarea cursurilor, prezentarilor, worksopurilor, atelierelor, conferintelor, sprijinirea materiala si profesionala a activitatii de cercetare individuala. Cursurile corespund nevoilor individuale ale studentilor, deoarece tematica acestora este aleasa de membrii colegiului, ei decid de ce domeniu, tema, problematici sunt interesati in cea mai mare masura, de aceea pe langa cursurile profesionale se regasesc si activitati menite sa dezvolte diferite aptitudini (scriere eseuri, administrare hotel, scriere proiecte, jocuri de simulare economice, vizite de studiu la institutii publice, de exemplu la consilii locale). Printre invitati putem enumera juristi, avocati, specialisti bancari si specialisti in doctrinele Uniunii Europene, oameni de afaceri, economisti si specialisti din alte domenii interdisciplinare.

COMUNITATE

Comunitatea colegiului se va dezvolta si se va consolida pas cu pas prin intermediul intalnirilor specializate si de timp liber si va determina intreaga viata a membrilor acestei comunitati. Legaturile stranse dintre membrii comunitatii sunt indispensabile, deoarece in lipsa acestora nu se va raliza participarea activa la activitatile de specialitate si organizarea comuna si profesionala a programelor. Din acest motiv organizam nu doar activitati profesionale ci si activitati care intaresc comunitatea, de exemplu seri cinematografice, tabere, activitati distractive.

SENSIBILITATE SOCIALA

Punem accent pe informarea despre situatia economica, politica, sociala si juridica. Este fundamentala informarea corespunzatoare a membrilor colegiului pentru a fi la zi cu evenimentele si intamplarile globului, pentru a intelege acestea si pentru a le analiza si a deduce concluzii logice si rationale. Din aceste considerente organizam conversatii masa rotunda, prezentari cu implicarea unor specialisti.

INFORMATII IMPORTANTE:

Pentru membrii colegiului, participarea la orice program, excursie, vizita este gratuita.

Daca cineva este admis in cadrul colegiului statutul de membru al acestuia este definitiva, ceea ce inseamna ca dupa terminarea studiilor va putea participa la viata colegiului ca membru senior, dupa posibilitatile sale.

Colegiul nu este universitate, club, cerc profesional.

Colegiul reprezinta o posibilitate de formare practica menita sa completeze invatamantul universitar, aceste formari se desfasoara in timpul liber, nu pe parcursul orelor de curs, astfel nu influenteaza participarea la orele de curs si la viata universitara.

Comments are closed.