FENNTARTHATÓ TURIZMUS: MA ÉS HOLNAP

Tusnádfürdőn került megrendezésre a FENNTARTHATÓ TURIZMUS: MA ÉS HOLNAP című ifjúsági csereprogram november 21-28. között.

A projektet az Európai Bizottság Fiatalok Lendületben Programja támogatta.

Négy ország összesen 32 fiatalja vett részt a programban: Görögország, Törökország, Magyarország és Románia.

A csere célja az volt, hogy a résztvevő fiatalok megvitassák a helyi, valamint európai a fenntartható turizmussal kapcsolatos kérdésköröket. A programon a fiatalok több, a témához kapcsolódó problémát boncolgattak: a résztvevő országok turisztikai lehetőségei, turizmus és gazdasági helyzet, pozitív és negatív hatások a turizmusra, helyi és más aktivista csoportok szerepe a turizmusban, a turizmus környezetre való negatív hatása, valamint a turisták hatása a környezetre. A program keretében helyi szakemberek, döntéshozók, többek között Tusnádfürdő polgármestere, tartottak előadást a regionális turizmus helyzetéről, lehetőségeiről.

A beszélgetéseken, bemutatókon kívül, a résztvevők a közeli turisztikai látványosságokat is meglátogatták, mint például A Szent Anna tavat, Mohos-tőzeglápot, Apor Bástyát és a Sólyom-sziklát.

Mindezek mellett a fiataloknak lehetőségük volt  megismerkedni egymással, egymás kultúrájával, turizmusával, és rengeteg tapasztalatcserére volt lehetőségük.